Data-driven marketing.

Postanowienia Ogólne

Niniejszy dokument dotyczy przetwarzania oraz ochrony danych osobowych dotyczących Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu: www.wowmediametrics.com.

Szanujemy prawo do prywatności osób korzystających z naszych usług i dbamy o bezpieczeństwo udostępnianych danych, gwarantując im prawo wyboru zakresu udostępnianych informacji.

Ochrona danych odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a ich przechowywanie ma miejsce na zabezpieczonych serwerach.

Dokładamy najwyższych starań, aby dane osobowe naszych Użytkowników były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa polskiego oraz Unii Europejskiej.

Przepisy prawa

W naszej polityce prywatności opieramy się na:

  • Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”)
  • Ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych
  • Ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną
  • Ustawie z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne

Administrator danych

Administratorem danych dotyczących Użytkowników gromadzonych z wykorzystaniem serwisu jest WowMediaMetrics Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, kod 02-871, przy ul. Roentgena 10A, kontakt: office@wowmediametrics.com

Pozyskiwanie danych

Pozyskujemy informacje o użytkownikach naszego serwisu i ich zachowaniu poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane oraz udzielone zgody na wykorzystywanie plików cookies.

Korzystanie z serwisu www.wowmediametrics.com jest dobrowolne, jak również ma charakter informacyjny oraz promocyjny, nie wymaga podawania przez użytkownika jakichkolwiek danych osobowych, za wyjątkiem wypełniania formularza kontaktowego umieszczonego w serwisie. Podanie danych osobowych przy wypełnianiu formularza jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych osobowych do kontaktu uniemożliwia nawiązanie kontaktu.

Dane osobowe, uzyskane od klientów lub innych stron trzecich jak również osób fizycznych będących ich reprezentantami lub współpracujących z nami w ich imieniu, przetwarzamy w zakresie niezbędnym w celu świadczenia przez nas usług.

Prawa Użytkownika
Użytkownikowi przysługują następujące uprawnienia:

  • prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pliki Cookies

Witryna www.wowmediametrics.com używa cookies. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwer www i przechowywane przez oprogramowanie komputera przeglądarki. Kiedy przeglądarka ponownie połączy się ze stroną, witryna rozpoznaje rodzaj urządzenia, z którego łączy się użytkownik. Parametry pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Cookies ułatwiają więc korzystanie z wcześniej odwiedzonych witryn.

Gromadzone informacje dotyczą adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji oraz informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem formularza kontaktowego.

Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych witryn, aby usprawniać funkcjonowanie serwisu zapewniając bardziej efektywną i bezproblemową nawigację. Monitorowania informacji o użytkownikach dokonujemy korzystając z narzędzia Google Analytics, które rejestruje zachowanie użytkownika na stronie.
Cookies identyfikuje użytkownika, co pozwala na dopasowanie treści witryny, z której korzysta, do jego potrzeb.

Rodzaje plików cookies wykorzystywanych na naszej witrynie:

  • Niezbędne pliki cookies. Są to wymagane pliki cookies, dzięki którym nasza witryna funkcjonuje poprawnie. Umożliwiają przeprowadzenie niezbędnych operacji, korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu oraz zapewniają prawidłowe działanie podstawowych funkcji. Niezbędne pliki cookie są zawsze włączone, w przeciwnym razie korzystanie z naszej witryny byłoby niemożliwe.
  • Funkcjonalne pliki cookies. Dzięki tym plikom cookies możemy dostosować naszą witrynę do wyborów i preferencji osób z niej korzystających, a następnie ją zapamiętać, tak aby nasza strona wyświetlała się zgodnie z tymi preferencjami za każdym razem, kiedy dana osoba z niej korzysta. Jeżeli nie zostanie udzielona zgoda na stosowanie tych plików cookies, niektóre usługi oferowane na stronie mogą nie działać poprawnie.
  • Analityczne pliki cookies. Te pliki cookies umożliwiają nam prowadzenie analiz statystycznych dotyczących odwiedzin oraz źródeł ruchu na naszej witrynie. Pozwalają na pomiar i poprawę jej wydajności, a także pomagają w określeniu, jak użytkownicy poruszają się po witrynie. Udzielenie zgody na stosowanie tych plików cookies pozwala na bardziej efektywną i bezproblemową nawigację na naszej witrynie.
  • Zabezpieczające pliki cookies. Z kolei te pliki cookies służą do zapewnienia bezpieczeństwa. Pomagają uwierzytelniać Użytkowników, zapobiegać oszustwom i chronić Użytkowników podczas korzystania z usługi.

 

Użytkownik w każdej chwili ma możliwość wyłączenia lub przywrócenia opcji gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Instrukcja zarządzania plikami cookies jest dostępna na stronie https://www.allaboutcookies.org/manage-cookies

Dodatkowe dane osobowe, jak adres e-mail, zbierane są jedynie w miejscach, w których użytkownik wypełniając formularz wyraźnie wyraził na to zgodę. Powyższe dane zachowujemy i wykorzystujemy tylko do potrzeb niezbędnych do wykonania danej funkcji.